Wp indirme merkezi

12

12

12

12

12

12

30 Haziran 2015 Salı

Windows 10 Mobile mavi ekran sorunu ve çözümü?

Windows 10 Mobile mavi ekran sorunu ve çözümü?


Her ne kadar PC ile özdeşleşmiş bir Windows hata ekranı olsa da mavi ekran sorunu (BSOD) çok nadir de olsa Windows Phone cihazlarda güncelleme sırasında yaşanabiliyor. İlk olarak Windows Phone 8.1’e geçiş sırasında Lumia 520 cihazlarda yaşanan bu sorun bugün Windows 10 Mobile güncellemesi sırasında tekrar gündeme geldi.
Flaşlamadan kaynaklı olarak görülen sorun için Microsoft’un yayınladığı Windows Phone Recovery Tool kullanılıyor. Henüz günlük kullanım için önerilmeyen Windows 10 Mobile önizleme sürümünü kurarken bu sorunu yaşadıysanız aşağıdaki aşamalarda ilerlemeniz gerekiyor:
  • Bilgisayarınız için Windows Phone Kurtarma Aracı‘nın son sürümünü indirin
  • USB kablosu ile telefonunuzu bilgisayara bağlayın ve doğru bağlandığından emin olun.
  • Windows Phone Recovery Tool aracını bilgisayarınızda başlatın ve eğer ilk aşamada telefonunuz görünmediyse alttaki seçeneği kullanarak kısa bir süre bekleyin ve telefonunuzun bulunmasını sağlayın.
  • Sonraki bölümde telefonunuzu seçin ve yüklenebilir yazılımlardan dönmek istediğinizi seçin
  • Araç, tüm verilerinizin silineceği konusunda sizi uyaracaktır, mecbur olarak devam edin.
  • Windows Phone kurtarma aracı sizi yayınlanan son resmi sürüme geri döndürecektir. Yüklenme sırasında cihaza müdahale etmeyin.
Mavi ekran sorunu ile şimdiye kadar hiç karşılaşmadık, ancak çok çok düşük bir ihtimal olsa da güncellemeden önce mutlaka yedek almanızı tavsiye ederiz.
ALINTIDIR KAYNAK İÇİN TIKLA
kaynak Windows Central

Windowsphonehubturkey
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 yorum:

Yorum Gönder